Plângere împotriva unui deputat din Suedia pentru incitare la ură, după atacul de la Charlie Hebdo

O deputată social-democrată suedeză a anunţat vineri că a depus plângere împotriva unuia dintre colegii ei de extremă dreapta - pentru incitare la ură de rasă, în urma comentariilor pe care acesta le-a făcut după atacul sângeros de la publicaţia Charlie Hebdo, relatează AFP.

259 afișări
Imaginea articolului Plângere împotriva unui deputat din Suedia pentru incitare la ură, după atacul de la Charlie Hebdo

Plângere împotriva unui deputat din Suedia pentru incitare la ură, după atacul de la Charlie Hebdo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"El i-a legat pe musulmanii practicanţi de acţiunea teroristă. Acest lucru este extrem de injurios", a declarat Veronica Palm pentru postul de televiziune TV4.

Deputata se referă la o postare pe Facebook a secretarului general al Democraţilor Suedezi (extremă dreapta) Björn Söder, care este totodată vicepreşedintele Parlamentului. "«Religia păcii» îşi arată faţa", a comentat el, postând un link către un articol despre masacru.

"Această declaraţie este injurioasă faţă de un grup de persoane, iar eu vreau să examinăm dacă nu cumva cade sub incidenţa legislaţiei împotriva urei rasiale", a precizat Palm.

În opinia ei, afirmaţiile lui Söder riscă să influenţeze atât percepţia marelui public despre islam, cât şi violenţa de natură politică.

Într-un comunicat, Democraţii Suedezi au condamnat atentatul, pe care preşedintele lor interimar Mattias Karlsson l-a catalogat drept un "atac contra întregii Europe, valorilor ei democratice şi libertăţii de exprimare ce fondează societăţile noastre deschise şi libere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici