Plante de canabis în valoare de peste un miliard de dolari, distruse în parcurile naturale din Statele Unite

O operaţiune vastă de curăţire a pădurilor şi parcurilor naţionale din vestul Statelor Unite de plantaţii ilegale de canabis s-a soldat cu distrugerea a 578.000 de plante, cu o valoare estimată la peste un miliard de dolari, potrivit anunţului de marţi a Ministerului Justiţiei.

228 afișări
Imaginea articolului Plante de canabis în valoare de peste un miliard de dolari, distruse în parcurile naturale din Statele Unite

Plante de canabis în valoare de peste un miliar de dolari, distruse în parcurile naturale din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea care a durat două luni, debutând pe 1 iulie, a avut loc în şapte state americane: California, Arizona, Idaho, Oregon, Utah şi Washington. Ea a fost condusă de agenţia antidrog americană şi de serviciile silvicole.

"Autorităţile federale şi locale din cele şapte state au eradicat 578.000 de plante de canabis. Agenţia antidrog a estimat valoarea acestor plante de canabis la peste un miliard de dolari", a declarat Ministerul.

Majoritatea plantaţiilor ilegale au fost găsite în California, acolo unde s-au descoperit 96 de plantaţii şi "cel puţin 484.000 de plante au fost confiscate".

"Cantităţi enorme de deşeuri, sute de metri de ţevi pentru irigare şi zeci de kilograme de îngrăşăminte şi pesticide au fost confiscate de pe aceste plantaţii", a precizat Ministerul. Au fost găsite de asemenea şi arme.

În California au fost arestate şi inculpate 14 persoane, ele având legătură cu aceste culturi ilegale.

Pădurile şi parcurile naţionale "continuă se fie afectate de efectele culturilor ilegale de canabis imediat după recoltare. Cultivatorii distrug vegetaţia pentru a face loc plantelor de canabis, tăind arbori pentru a asigura lumină plantelor, şi deviind cursuri de apă pentru a iriga aceste culturi". "Ei introduc produse chimice şi otrăvuri pentru a fertiliza culturile lor, folosesc pesticide şi produse împotriva rozătorilor, contaminând pământul şi cursurile de apă", potrivit Ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici