Planul SUA pentru recucerirea oraşului irakian Mosul, ocupat de terorişti Stat Islamic - VIDEO

Statele Unite au prezentat un plan destinat armatei irakiene în scopul recuceririi oraşului Mosul, ocupat în prezent de organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, iniţiativa de anunţare în mod public a strategiei fiind criticată de ofiţeri americani.

2836 afișări
Imaginea articolului Planul SUA pentru recucerirea oraşului irakian Mosul, ocupat de terorişti Stat Islamic - VIDEO

Planul SUA pentru recucerirea oraşului irakian Mosul, ocupat de terorişti Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cinci brigăzi irakiene vor fi utilizate în confruntări, fiind ajutate de miliţii kurde, efectivele urmând să fie de 25.000 de militari, relatează Fox News.

Un oficial din cadrul Comandamentului Central american (CENTCOM) a declarat, sub protecţia anonimatului, că operaţiunile militare vor începe în aprilie-mai, oraşul irakian Mosul urmând să fie recucerit până în iunie.

Însă alţi doi ofiţeri americani au criticat dezvăluirea planului, argumentând că sunt oferite detalii tactice care vor permite combatanţilor grupului Stat Islamic să se pregătească.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria a ocupat oraşul Mosul în iunie 2014, în prezent în zonă fiind între 1.000 şi 2.000 de terorişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici