Planurile antiterorism ale Poliţiei Metropolitane s-au schimbat după atentatele din Paris

Planurile de urgenţă pentru a contracara un atac terorist în Marea Britanie s-au schimbat după atentatele de la Paris, a anunţat şeful diviziei pentru antiterorism a Poliţiei Metropolitane, Mark Rowley, relatează BBC News Online.

139 afișări
Imaginea articolului Planurile antiterorism ale Poliţiei Metropolitane s-au schimbat după atentatele din Paris

Planurile antiterorism ale Poliţiei Metropolitane s-au schimbat după atentatele din Paris (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

El a declarat că erau necesare unele detalii pentru îmbunătăţirea supravegherii antiteroriste. Guvernul a suplimentat cu 130 de milioane de lire sterline bugetul pentru combaterea terorismului în următorii doi ani.

Rowley a declarat că gruparea Stat Islamic este diferită de orice altă ameninţare cu care s-a confruntat Marea Britanie până în prezent, prin încercările sale de recrutare şi radicalizare a persoanelor. "Avem de-a face cu persoane care încearcă să creeze ceea ce ai putea numi un cult corupt de adepţi care să acţioneze în numele său. Ele încearcă să atragă persoane inadaptabile, vulnerabile sau infractori şi aceste persoane, care nu fac parte dintr-o organizaţie mai mare, ar putea acţiona după propria voinţă".

Aproximativ 600 de persoane ar fi plecat în Siria şi Irak din Marea Britanie de la începutul conflictului, iar jumătate dintre ele s-au întors acasă.

Rowley a declarat că atacurile de la Paris au condus la o reevaluare a planurilor antiterorism britanice, adăugând că în prezent sunt cu 35 la sută mai multe arestări pe zi legate de contraterorism decât înainte.

Întrebat dacă poliţia are suficiente resurse pentru a face faţă terorismului, Rowley a declarat: "Am făcut unele schimbări pentru a aduce mai multe resurse în domeniile în care avem nevoie de întăriri (...) şi discutăm cu Guvernul despre cum putem creşte în următorul an".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici