Polemică în Franţa, pe tema unui proiect de lege referitor la imigraţie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a criticat miercuri proiectul de lege referitor la "noua politică de imigrare", prezentat de către Jean-François Copé, liderul mişcării de centru-dreapta UMP.

306 afișări
Imaginea articolului Polemică în Franţa, pe tema unui proiect de lege referitor la imigraţie

Polemică în Franţa, pe tema unui proiect de lege referitor la imigraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jean-François Copé pare să viseze (...) la o Franţă repliată către sine însăşi şi limitată", a declarat acest purtător de cuvânt, Najat Vallaud-Belkacem.

Copé a prezentat marţi în linii mari un proiect de lege, pe care intenţionează să-l depună în timpul apropiat şi care redefineşte "dreptul pământului" (jus soli), referitor la acordarea cetăţeniei franceze, considerând că asftel Franţa va deveni "mai puţin atractivă din punct de vedere social" pentru imigranţi.

Liderul UMP a apreciat că "politica de imigrare trebuie revizuită complet".

În opinia sa, numeroase persoane vor să ajungă în Franţa, deseori ilegal, pentru că acest stat este "cel mai atractiv din Europa, din punct de vedere social pentru imigranţi". De asemenea, el a propus suprimarea ajutorului medical de stat pentru străinii fără permis de şedere.

Copiii imigraţilor ar trebui să nu mai primească cetăţenie franceză în mod automat, aşa cum se întâmplă în prezent, ci "numai dacă o solicită", a propus Copé.

El vrea să reformeze "dreptul pământului", una dintre prevederile fundamentale ale legislaţiei franceze cu privire la naţionalitate.

Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional (FN), a calificat propunerea lui Copé drept "manevră în scopuri electorale şi politice", apreciind că "el putea să facă (reforme) atunci când partidul său se afla la putere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici