Polemică în Germania în urma unor declaraţii ale adversarului social-democrat al Angelei Merkel

Principalul adversar al Angelei Merkel în alegerile legislative germane din 2013, social-democratul Peer Steinbrück, a provocat o polemică în ţară, după ce a declarat că aceasta ar beneficia de un avantaj prin faptul că este femeie şi că postul de cancelar nu este plătit suficient.

230 afișări
Imaginea articolului Polemică în Germania în urma unor declaraţii ale adversarului social-democrat al Angelei Merkel

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Angela Merkel este populară deoarece beneficiază de un avantaj (de popularitate) din partea femeilor", a declarat Steinbrück într-un interviu publicat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) în ediţia de duminică.

"O mare parte a electoratului feminin apreciază modul în care ea s-a afirmat, de mult timp, în cadrul partidului său, dar şi în afara acestuia, în Europa. Nu este un inconvenient pentru mine, ci un avantaj pentru ea", a subliniat el.

Steinbrück consideră, pe de altă parte, că "jobul" de cancelar nu este plătit suficient de bine, având în vedere "ceea ce se aşteaptă de la acesta şi în comparaţie cu alte joburi, cu mai puţine responsabilităţi, care sunt plătite mult mai bine".

"Practic, orice director de la Casa de Economii din Renania de Nord-Westfalia câştigă mai mult decât cancelarul", a adăugat Steinbrück, referindu-se la un land din vestul Germaniei.

Cancelarul german câştigă aproximativ 17.000 de euro pe lună.

Potrivit Der Spiegel, adversarul lui Merkel "face un pas greşit după altul".

"Poate că nu vrea să o spună în acest mod, dar cuvintele candidatului SPD despre adversarul său (...) au fost alese foarte neîndemânatic", scrie influentul săptămânal pe site.

Cotidianul popular Bild, cel mai citit ziar din Europa, l-a criticat de asemena pe candidatul social-democrat.

"Peer Steinbrück vrea să plaseze justiţia socială şi egalitatea în centrul campaniei sale electorale. Dar el continuă să determine pe toată lumea să vorbească despre veniturile şi averea sa", scrie publicaţia.

Steinbrück, a cărui campanie a demarat cu stângul, ar fi primit în total 1,25 de milioane de euro pentru susţinerea unor conferinţe remunerate.

Sondajele arată că aliaţii conservatori ai Angelei Merkel menţin un avans semnificativ faţă de opoziţia social-democrată, iar cancelarul german continuă să fie unul dintre politicienii cei mai populari din ţară în perspectiva alegerilor de la 22 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici