Poliţia canadiană caută trei presupuşi mafioţi extrem de periculoşi care au evadat cu un elicopter

Trei deţinuţi, presupuşi membri extrem de periculoşi ai Mafiei, au evadat dintr-o închisoare din provincia canadiană Québec, la bordul unui elicopter, sâmbătă seara - ora locală, potrivit presei canadiene.

596 afișări
Imaginea articolului Poliţia canadiană caută trei presupuşi mafioţi extrem de periculoşi care au evadat cu un elicopter

Poliţia canadiană caută trei presupuşi mafioţi extrem de periculoşi care au evadat cu un elicopter (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Elicopterul a aterizat într-o curte a Centrului de Detenţie, după care a decolat către vest, sâmbătă, la ora (locală) 19.45 (duminică, 2.50, ora României)", a declarat duminică Ann Mathieu, o purtătoare de cuvânt a Securităţii Québecului (SQ, poliţia), pentru postul francofon RDI.

Poliţia a solicitat ajutorul publicului pentru găsirea lui Yves Denis, în vârstă de 35 de ani, Denis Lefebvre, în vârstă de 53 de ani, şi Serge Pomerleau, în vârstă de 49 de ani, consideraţi extrem de periculoşi

Presupuşi lideri ai unei reţele de traficanţi afiliate Hells Angels, cei trei indivizi urmau să compară în justiţie în ianuarie 2015, pentru omoruri cu premeditare, la Palatul de Justiţie de la Montréal.

Împotriva celor trei fugari sunt reţinute o serie de capete de acuzaţie pentru trafic de droguri, complot şi alte infracţiuni, pentru care este în curs un proces, începând de la 8 aprilie.

Ei au fost arestaţi în 2010, în cadrul unei operaţiuni antidrog care a permis anihilarea unei reţele de stupefiante în Abitibi-Témiscamingue, o regiune în vestul provinciei Québec.

La Centrul de Detenţie din Québec (Închisoarea Orsainville de odinioară), aflat sub jurisdicţia provinciei, sunt încarceraţi deţinuţi care ispăşesc pedepse de mai puţin de doi ani.

Provincia Québec s-a confruntat cu un precedent. În martie 2013, doi deţinuţi au evadat din Închisoarea Saint-Jérôme, la nord de Montréal. Ei au fost arestaţi împreună cu complicii, la o distanţă de 85 de kilometri de închisoare, în Laurentides, la vest de Montréal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici