Poliţia caută patru suspecţi, după uciderea unui student la Universitatea South Carolina

Un student a fost împuşcat mortal vineri după-amiaza la Universitatea statului South Carolina, incidentul declanşând o operaţiune de căutare a mai multor suspecţi, care a fost extinsă în afara campusului, la Orangeburg.

69 afișări
Imaginea articolului Poliţia caută patru suspecţi, după uciderea unui student la Universitatea South Carolina

Poliţia caută patru suspecţi, după uciderea unui student la Universitatea South Carolina (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Coronerul ţinutului Orangeburg Samuetta Marshall l-a identificat pe studentul ucis ca fiind Brandon Robinson, în vârstă de 20 de ani, din Orangeburg, relatează CNN.

"Era un tânăr foarte simpatic", a declarat în lacrimi Thomas Elzey, preşedintele universităţii, într-o scurtă conferinţă de presă. "Acest lucru ne afectează. Ne afectează pe toţi", a adăugat el. "Primul ordin a vizat să asigure că toţi studenţii sunt în siguranţă", a declarat Elzey, anunţând că studenţii afectaţi pot apela la serviciile unor consilieri.

Poliţia căuta cel puţin patru suspecţi.

Poliţia campusului a fost chemată să intervină în comunitatea de la Andrew Hugine Suites Living and Learning la ora locală 13.30 (20.30, ora României), unde a găsit studentul rănit, potrivit universităţii. Poliţia a anunţat că martori oculari au identificat patru suspecţi, care au părăsit campusul, potrivit aceleiaşi surse.

Facultatea a fost blocată, iniţial, dar restricţiile au fost anulate câteva ore mai târziu. Universitatea îndemna pe pagina de Facebook la "precauţie şi să se raporteze poliţiei orice activitate suspectă".

Universitatea statului South Carolina este în mod istoric frecventată de persoane de culoare şi are aproximativ 4.000 de studenţi, potrivit site-ului instituţiei. Campusul se află la aproximativ 65 de kilometri sud de Columbia.

Acesta este al treilea incident care are loc într-un campus săptămâna aceasta. O persoană înarmată a ucis marţi un student în incinta Universităţii Purdue. Poliţia a anunţat că un student, Cody Cousins, în vârstă de 23 de ani, l-a ucis pe Andrew Bolt, în vârstă de 21 de ani de la West Bend (Wisconsin), vărul său, şi a fost acuzat de crimă.

Un student a fost împuşcat şi rănit grav luni, lângă o sală de sport, la Universitatea Widener, în apropiere de Philadelphia. Poliţia caută un suspect. Universitatea Oklahoma, la Norman, a fost închisă miercuri pentru o perioadă scurtă de timp, în urma unei informaţii cu privire la un atac armat, care s-a dovedit o alarmă falsă, potrivit preşedintelui instituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici