Poliţia din Atena a arestat un cuplu de greci suspectat de cumpărarea unui copil de etnie romă

Poliţia din Atena a anunţat vineri arestarea unui cuplu de greci, suspectat de cumpărarea unui copil de etnie romă.

57 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Atena a arestat un cuplu de greci suspectat de cumpărarea unui copil de etnie romă

Poliţia din Atena a arestat un cuplu de greci suspectat de cumpărarea unui copil de etnie romă

Cuplul, un bărbat în vârstă de 53 de ani şi o femeie în vârstă de 48 de ani, a declarat la poliţie că fetiţa, pe care ar fi cumpărat-o cu 4.000 de euro pe când avea câteva săptămâni de la naştere, le-a fost încredinţată în martie de o femeie de etnie romă.

Legislaţia greacă privind adopţia este criticată cu regularitate de asociaţiile care activează în domeniul protecţiei copilului.

În paralel cu adopţia publică, supravegheată de justiţie, există un sistem de adopţie privat, pe baza unui acord, în faţa notarului, între mama naturală şi părinţii adoptivi.

Anunţul privind efectuarea acestei arestări a fost făcut public în contextul înăspririi controalelor asupra traficului de copii, după descoperirea unei fetiţe blonde într-o tabără de romi din centrul Greciei.

Părinţii naturali ai acestei fetiţe, cunoscută sub numele de Maria, ar fi un cuplu de romi din Bulgaria. Micuţa Maria ar fi fost lăsată unui cuplu de romi din Grecia de către mama sa, care nu putea să aibă grijă de ea.

Cuplul de etnie romă a fost inculpat pentru răpirea copilului şi plasat în detenţie, în aşteptarea unui proces.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici