Poliţia din Bahrain trage cu puşti de vânătoare în manifestanţi - VIDEO

Poliţia din Bahrain a deschis focul, joi, asupra manifestanţilor din localitatea şiită Deih, la vest de Manama, a afirmat un apărător al drepturilor omului, care se afla în zonă.

99 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Bahrain trage cu puşti de vânătoare în manifestanţi - VIDEO

Poliţia din Bahrain trage cu puşti de vânătoare în manifestanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Nabil Rajab, director al Centrului din Bahrain pentru Drepturile Omului, apropiat de opoziţie, poliţiştii au tras cu puşti de vânătoare şi au aruncat grenade lacrimogene în câteva sute de persoane care ieşiseră în stradă, într-o manifestaţie spontană.

Un jurnalist AFP a văzut poliţişti din forţele de ordine mobilizaţi la intrarea în localitate, lansând grenade lacrimogene.

Mai multe vehicule ale forţelor de ordine blocau şoseaua care face legătura între localitatea şiită vecină Jidhafs şi Deih.

Forţele de ordine din Bahrain au atacat miercuri manifestanţi şiiţi care se reuniseră în Piaţa Perlei din Manama şi cinci persoane, între care doi poliţişti, au fost ucise.

Autorităţile anunţaseră miercuri că adunările, marşurile şi manifestaţiile sunt interzise pe viitor în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici