Poliţia din Bolivia a confiscat un milion de dolari, aruncaţi din avion de traficanţi de droguri

Traficanţii de droguri au lansat dintr-un avion o geantă ce conţinea peste un milion de dolari, dar pachetul, destinat complicilor lor bolivieni, a fost recuperat de poliţie, au anunţat miercuri autorităţile locale.

192 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Bolivia a confiscat un milion de dolari, aruncaţi din avion de traficanţi de droguri

Poliţia din Bolivia a confiscat un milion de dolari, aruncaţi din avion de traficanţi de droguri

Avionul survola la altitudine joasă regiunea Chiquitania, în departamentul Santa Cruz (est), o zonă situată la frontiera cu Brazilia şi Paraguay, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

"Avionul a efectuat un zbor razant şi a lansat o geantă albă ce conţinea 26 de teancuri de dolari", în bancnote de la 20 până la 100 de dolari, afirmă comunicatul.

Departamentul antidrog al poliţiei a recuperat, de asemenea, din această zonă, o mitralieră şi alte arme, precum şi telefoane mobile şi două vehicule.

Autorităţile boliviene suspectează că banii veneau din Paraguay, deoarece teancurile de bancnote purtau ştampila unei bănci din această ţară.

Trei persoane au fost arestate în legătură cu acest caz, a precizat poliţia.

Bolivia este în prezent al treilea producător de cocaină din lume, după Peru şi Columbia, drogurile fiind destinate în special Braziliei şi Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici