Poliţia din Cleveland a făcut uz excesiv de forţă în repetate rânduri, afirmă Eric Holder

Poliţia din Cleveland, unde un copil de culoare a fost ucis de un poliţist în noiembrie, a făcut uz "excesiv" de forţă în repetate rânduri, a anunţat joi ministrul american al Justiţiei, Eric Holder.

98 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Cleveland a făcut uz excesiv de forţă în repetate rânduri, afirmă Eric Holder

Poliţia din Cleveland a făcut uz excesiv de forţă în repetate rânduri, afirmă Eric Holder (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Holder a declarat că această concluzie este rezultatul unei anchete federale, desfăşurată timp de un an şi jumătate la Cleveland, în statul Ohio.

"Există motive să credem că poliţia din Cleveland s-a angajat într-o practică irezonabilă şi inutilă de uz de forţă excesiv, încălcând al Patrulea Amendament al Constituţiei", a afirmat secretarukl american, aflat într-o vizită la Cleveland.

Ancheta, lansată în martie 2013, a evaluat practicile de uz de forţă ale poliţiei din Cleveland, unde au fost constatate mai multe incidente importante.

Concluzia acestei anchete intervine la puţin timp după moartea lui Tamir Rice, un băiat de culoare în vârstă de 12 ani, ucis la sfârşitul lui noiembrie de un poliţist în timp ce se juca pe stradă cu un pistol cu aer comprimat.

Moartea lui Tamir Rice s-a produs în timp ce oraşele Ferguson şi New York sunt teatrul unor tensiuni, după disculparea a doi poliţişti responsabili de moartea unor bărbaţi de culoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici