Poliţia elenă fusese avertizată privind posibile atentate cu colete-capcană

Poliţia din Italia avertizase autorităţile din Grecia în urmă cu trei ani în legătură cu posibilitatea ca unele grupări de gherilă greceşti să adopte o tactică a coletelor-capcană, folosită la scară largă de grupări extremiste italiene, relatează Ekathimerini, în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Poliţia elenă fusese avertizată privind posibile atentate cu colete-capcană

Poliţia elenă fusese avertizată privind posibile atentate cu colete-capcană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse citate de ziar, poliţiştii italieni îi informaseră pe omologii lor din Grecia în 2007, în timpul unui summit regional pe teme de securitate, privind mai multe întâlniri şi legături între membri ai unor grupări de gherilă greceşti şi italiene.

Poliţia elenă a început să comunice cu omologii lor europeni imediat după descoperirea, la începutul săptămânii trecute, a primelor colete-capcană care vizau sediile mai multor ambasade. Surse din cadrul poliţiei elene au declarat atunci că verifică o presupusă legătură între grupări extremiste şi anarhiste greceşti şi italiene, care ar face schimb de strategii de luptă.

Doi tineri greci au fost arestaţi, printre care şi un presupus membru al Conspiraţiei Celulelor de Foc. În aprilie 2008, gruparea publicase o proclamaţie prin care îşi exprima admiraţia faţă de tacticile "revoluţionare" ale "camarazilor" italieni - într-o referire la atacuri cu scrisori-capcană comise de extremişti italieni împotriva poliţiei.

Săptămâna trecută, 14 colete-capcană au fost expediate la ambasade străine din Atena, precum şi la biroul cancelarului german Angela Merkel şi la premierul italian Silvio Berlusconi, determinând Grecia să suspende temporar toate serviciile de mesagerie internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici