Poliţia franceză a arestat zece extremişti de dreapta suspectaţi că plănuiau să atace musulmani

Zece persoane cu legături cu grupări de extremă-dreapta au fost arestate de poliţia antiteroristă din Franţa, aceştia fiind suspectaţi că plănuiau să atace musulmani, informează site-ul postului France 24, citând surse juridice.

228 afișări
Imaginea articolului Poliţia franceză a arestat zece extremişti de dreapta suspectaţi că plănuiau să atace musulmani

Poliţia franceză a arestat zece extremişti de dreapta suspectaţi că plănuiau să atace musulmani

Suspecţii aveau "un plan neclar de a comite un atac violent care viza persoane de confesiune musulmană", a declarat o sursă familiară cu ancheta.

O altă sursă a precizat că suspecţii vizau să atace "ţinte care aveau legături cu islamismul radical".

Operaţiunile de arestare a suspecţilor s-au desfăşurat sâmbătă seara pe tot cuprinsul Franţei, inclusiv în Corsica.

Suspecţii erau monitorizaţi de agenţia franceză de informaţii interne, DGSI, mesajele interceptate arătând că aceştia încercau să cumpere arme, iar în urma percheziţiilor au fost descoperite şi câteva arme.

Peste 240 de persoane au decedat în ultimii trei ani în urma unor atentate comise în Franţa de musulmani radicalizaţi.

Potrivit unui raport al Pew Research Centre, în Franţa trăiesc aproximativ 5,7 milioane de musulmani, reprezentând aproape 9% din populaţia ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici