Poliţia germană anchetează imamul unei moschei pentru finanţarea terorismului

Autorităţile germane anunţă că poliţia percheziţionează o moschee din Berlin într-o anchetă privnd imamul acesteia, pe baza suspiciunii că a strâns sume de bani pentru a susţine un luptător islamic din Siria, relatează Associated Press.

517 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană anchetează imamul unei moschei pentru finanţarea terorismului

Poliţia germană anchetează imamul unei moschei din Berlin pentru finanţarea terorismului

Procurorii din Berlin au declarat marţi că Ahmad A., în vârstă de 45 de ani, al cărui nume de familie nu a fost dat publicităţii în conformitate cu legile privind confidenţialitatea, a fost ţinta percheziţiilor în moscheea As-Sahaba dintr-un cartier al capitalei germane.

Aceştia au declarat pe Twitter că A., care predică sub numele de Abul Baraa, este suspectat de finanţarea terorismului pentru trimiterea de bani "unui luptător islamist din Siria pentru achiziţionarea de echipamente militare".

Purtătorul de cuvânt al procurorului, Martin Steltner, a declarat pentru Associated Press că nu au fost făcute arestări şi că percheziţiile de la moschee şi alte locaţii au vizat obţinerea de probe pentru investigaţia în curs a biroului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici