Poliţia germană anchetează otrăvirea cu mercur a unui fost colonel KGB

Poliţia din Berlin anchetează cazul otrăvirii cu mercur a unui fost colonel rus din cadrul KGB şi a soţiei sale, care trăiesc în prezent în Germania, relatează revista Focus, în ediţia care va apărea luni.

99 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană anchetează otrăvirea cu mercur a unui fost colonel KGB

Poliţia germană anchetează otrăvirea cu mercur a unui fost colonel KGB (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţia berlineză a refuzat să confirme sau să infirme aceste detalii.

Potrivit revistei Focus, medici de la spitalul berlinez Charite au descoperit urme anormal de ridicate de mercur în sângele lui Viktor şi Marina Kalaşnikov, doi disidenţi ruşi, care au ajuns în capitala germană în septembrie.

Medicii au descoperit o concentraţie de 53,7 micrograme de mercur la un litru de sânge în cazul lui Viktor Kalaşnikov, în vârstă de 58 de ani, şi de 56 de micrograme de mercur la un litru de sânge, în cazul soţiei sale, în vârstă de 52 de ani.

Potrivit unui medic specializat în toxicologie de la acest spital, Frank Martens, concentraţia normală este între unu şi trei micrograme de mercur la un litru de sânge.

Fostul colonel şi soţia sa, care este istoric, au criticat dur în trecut Kremlinul şi intervenţia militară din Cecenia.

Asasinarea cu poloniu a unui fost agent rus devenit critic al Kremlinului, Aleksandr Litvinenko, în noiembrie 2006, la Londra, a provocat o criză diplomatică între Marea Britanie şi Rusia.

Miliardarul rus şi patron de presă Aleksandr Lebedev, şi el fost ofiţer al KGB şi critic al Kremlinului, a declarat presei britanice în vara lui 2009 că urmează un tratament pentru otrăvire cu mercur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici