Poliţia indiană, acuzată că a utilizat forţa împotriva suspecţilor în cazul violului

Un avocat care îi apără pe trei dintre presupuşii autori ai violului colectiv al unei studente în vârstă de 23 de ani la New Delhi, decedată în urma rănilor suferite din cauza agresiunii, a acuzat joi poliţia că a recurs la forţă pentru a obţine mărturii de la acuzaţi.

221 afișări
Imaginea articolului Poliţia indiană, acuzată că a utilizat forţa împotriva suspecţilor în cazul violului

Poliţia indiană, acuzată că a utilizat forţa împotriva suspecţilor în cazul violului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Toţi acuzaţii au fost grav bătuţi de către poliţie, care a folosit forţa pentru a extrage declaraţiile care se pliază pe probele adunate", a denunţat pentru AFP avocatul M. L. Sharma, care s-a exprimat în afara tribunalului unde cinci bărbaţi trebuiau să compară joi pentru a doua oară în faţa justiţiei.

"Clienţii mei au fost obligaţi să dezvăluie crime pe care nu le-au comis", a spus el.

Intervievat asupra capetelor de acuzare, un purtător de cuvânt din cadrul poliţiei a refuzat să comenteze.

Arestaţi imediat după producerea agresiunii la 16 decembrie într-un autobuz, cei cinci presupuşi autori, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, au fost acuzaţi de răpire, viol şi crimă.

Joi, o magistrată a Tribunalului din Saket, în sudul capitalei, trebuia să decidă oficial transferul dosarului la un tribunal însărcinat să investigheze rapid acest caz care a şocat ţara.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă pedeapsa cu moartea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici