Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de 100 de milioane de euro de la mafia napoletană

Poliţia italiană a confiscat proprietăţi în valoare de 100 de milioane de euro de la mafia napoletană, mai ales conturi bancare şi bunuri imobiliare, în cadrul unei operaţiuni declanşate după arestarea săptămâna trecută a şefului Camorra.

252 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de 100 de milioane de euro de la mafia napoletană

Michele Zagaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a pus sub sechestru mai multe întreprinderi mici, în special din domeniul construcţiilor, dar şi terenuri, maşini, discoteca Beach Cafe din Rimini (în nord-est) şi zeci de conturi bancare, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate simultan la Napoli şi în nordul Italiei.

Această operaţiune vine după arestarea în cursul săptămânii trecute a 57 de persoane care au legături cu puternicul clan Casalesi din nordul oraşului Napoli, sub acuzaţii de spălare de bani, şantaj şi fraudă electorală.

Clanul Casalesi, unul dintre cele mai violente şi puternice clanuri din Camorra, a fost subiectul celebrului volum "Gomorra" al jurnalistului Roberto Saviano, transpus cu succes pe marele ecran. Şeful clanului, Michele Zagaria, a fost arestat la data de 7 decembrie, după ce a stat 16 ani ascuns într-un buncăr.

Principalele activităţi ale clanului se concentrează în sectorul construcţiilor. Zagaria era înainte de toate "un om de afaceri", conform magistratului italian Raffaele Cantone. "El şi familia sa controlau contractele, forţa de muncă şi resursele în toată Italia", a declarat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici