Poliţia marocană a arestat alţi trei suspecţi acuzaţi de uciderea a două turiste în munţii Atlas

Poliţia marocană a arestat joi alte trei persoane care au fost date în urmărire după uciderea a două turiste din Norvegia şi Danemarca în Munţii Atlas, atac despre care se crede că ar fi fost executat de militanţi ai grupării Stat Islamic, relatează Reuters.

300 afișări
Imaginea articolului Poliţia marocană a arestat alţi trei suspecţi acuzaţi de uciderea a două turiste în munţii Atlas

Poliţia marocană a arestat alţi trei suspecţi acuzaţi de uciderea a două turiste în munţii Atlas

Trupurile Louisei Vesterager Jespersen, de 24 de ani din Danemarca şi al lui Maren Ueland, de 28 de ani din Norvegia, au fost găsite luni într-o zonă izolată din apropierea oraşului Imlil, pe drumul spre Toubkal, cel mai înalt vârf al Africii de Nord şi o destinaţie populară pentru drumeţii.

Autorităţile au declarat că un suspect a fost arestat în centrul turistic Marrakech, marţi, acesta fiind membru al unui grup militant, fără a numi organizaţia. Serviciile daneze au declarat joi că gruparea teroristă Stat Islamic ar putea fi în spatele crimelor.

Trei suspecţi urmăriţi de poliţie au fost, de asemenea, arestaţi la Marrakech, a anunţat într-o declaraţie Biroul marocan pentru Investigaţii Judiciare.

Dovezile descoperite până acum au indicat un motiv terorist, a spus el.

"Acesta este un atac brutal şi lipsit de sens asupra persoanelor nevinovate, la care reacţionăm cu dezgust şi condamnare", a declarat prim-ministrul norvegian Erna Solberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici