Poliţia rusă a evacuat o tabără a opoziţiei ruse, în centrul Moscovei

O tabără a opoziţiei ruse, instalată de aproximativ o săptămână într-un parc din centrul Moscovei , a fost evacuată miercuri de către forţele de ordine, 23 de persoane fiind reţinute, conform poliţiei ruse.

82 afișări
Imaginea articolului Poliţia rusă a evacuat o tabără a opoziţiei ruse, în centrul Moscovei

Poliţia rusă a evacuat o tabără a opoziţiei ruse, în centrul Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tribunal din capitală, sesizat de către locuitorii din zona parcului Şistie Prudi (Iazurile proprii) care s-au plâns în special de zgomot, a ordonat marţi evacuarea acestei tabere, organizată pentru a protesta faţă de represiunea violentă a unei maniefstaţii a opoziţiei ruse, de pe 6 mai, în apropierea Kremlinului, oraşul unde a fost învestit Vladimir Putin în funcţia de preşedinte.

În jurul orei 5.00 (4.00, ora României), poliţia a cerut militanţilor să părăsească parcul: "Totul s-a desfăşurat relativ fără evenimente, fără o rezistenţă fizică deosebită, majoritatea militanţilor au înţeles ce le ceream", a declarat un oficial al poliţiei, Iuri Zdorenko.

În timpul operaţiunii, 23 de persoane au fost reţinute, a adăugat oficialul, iar unul dintre militanţi a susţinut că persoanele reţinute au fost eliberate în cursul zilei.

Ilia Iaşine, un lider al mişcării de opoziţie, a declarat miercuri că militanţii vor instala o nouă tabără într-o locaţie din apropierea sediului Guvernului rus. Municipalitatea a anunţat că nu va mai tolera instalarea de astfel de tabere pe spaţiile publice.

Spre seară, presa a semnalat reţinerea de către poliţie a mai multor zeci de manifestanţi la locaţia acestei noi tabere.

Ales preşedinte în martie pentru cel de al treilea mandat de preşedinte, după cele exercitate între anii 2000 şi 2008, şi după acela de premier, Vladimir s-a confruntat cu o mişcare de contestaţie fără precedent, începând cu alegerile legislative din decembrie câştigate de partidul aflat la putere, Rusia Unită.

Manifestaţiile împotriva fostului agent KGB au adunat aproximativ 100.000 de persoane la Moscova.

Duminică, câteva zeci de mii de persoane, conform organizatorilor, au participat la un marş împotriva lui Putin în Moscova, la apelul unor scriitori.Un grup de pictori ruşi au făcut apel la o acţiune similară sâmbătă, în capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici