Poliţia turcă a arestat 20 de persoane în urma unor raiduri în trei cartiere din Istanbul

Poliţa turcă a arestat 20 de persoane, luni, în urma efectuării unor raiduri în trei cartiere din Istanbul, inclusiv în unul care a fost, săptămâna trecută, teatrul unor violenţe, a anunţat presa din Turcia, citată de AFP.

136 afișări
Imaginea articolului Poliţia turcă a arestat 20 de persoane în urma unor raiduri în trei cartiere din Istanbul

Poliţia turcă a arestat 20 de persoane în urma efectuării unor raiduri în trei cartiere din Istanbul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unităţi ale Diviziei antiteroriste a poliţiei turce, sprijinite de elicoptere, au încercuit cartierul Okmeydani şi reţinut persoane suspectate de implicare în violenţele care au avut loc săptămâna trecută şi s-au soldat cu moartea a două persoane, potrivit posturilor de televiziune CNN-Türk şi NTV.

Agenţia oficială Anatolia a anunţat că bombe incendiare au fost confiscate în urma raidurilor.

Raiduri similare au fost efectuate în alte două cartiere ale oraşului.

Ciocniri violente au avut loc între poliţie şi manifestanţi, săptămâna trecută, la Okmeydani, un cartier cunoscut pentru militantismul de extremă stânga şi kurd.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici