Politician eurosceptic, candidatul conservatorilor britanici la funcţia de primar al Londrei

Partidul Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie, a desemnat un deputat eurosceptic, Zac Goldsmith, drept candidat pentru funcţia de primar al Londrei, informează site-ul agenţiei Reuters.

324 afișări
Imaginea articolului Politician eurosceptic, candidatul conservatorilor britanici la funcţia de primar al Londrei

Zac Goldsmith (Foto: Facebook)

Zac Goldsmith se opune proiectului controversat al extinderii aeroportului Heathrow şi are atitudini eurosceptice, putând deveni favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Deputatul a fost desemnat vineri candidat al Partidului Conservator pentru postul de primar al Londrei.

Actualul primar al Londrei, Boris Johnson, a decis să nu mai candideze după finalul celui de-al doilea mandat, în mai 2016.

Partidul Laburist l-a desemnat pe Sadiq Khan candidat pentru funcţia de primar al Londrei.

"Sub conducerea lui Boris Johnson, Londra este pe primul loc în lume la capitolul afaceri, tehnologie, media, artă şi cultură, beneficiind de investiţii fără precedent", a declarat Zac Goldsmith.

"Tocmai de aceea atât de mulţi oameni vor să trăiască, să muncească, să facă investiţii aici, exercitând presiuni asupra oraşului nostru", a subliniat Goldsmith.

Politicianul conservator a promis că, dacă va deveni primar, va încerca să dezvolte infrastructura de transport din Londra şi va aborda criza spaţiilor locative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici