Politicieni chinezi, acuzaţi că au furat măştile de protecţie ale medicilor din Wuhan

Furie la adresa oficialilor chinezi după apariţia unei înregistrări în care politicieni şi autorităţi locale apar cu măştile de protecţie destinate medicilor care se luptă cu epidemia de coronavirus.

2087 afișări
Imaginea articolului Politicieni chinezi, acuzaţi că au furat măştile de protecţie ale medicilor din Wuhan

Sursa FOTO: Weibo

O înregistrare în care politicieni din Wuhan apar cu măşti destinate medicilor şi personalului auxiliar a generat furie în rândul populaţiei, relatează The Guardian.

Imaginile cu doctori şi asistente care îşi fac măşti improvizate din pungi, dorm pe holurile spitalelor şi plâng de frustrare şi oboseală au dominat reţelele de socializare din China în ultima lună inspirând valuri de simpatie şi donaţii de echipamente de protecţie.

Un video publicat de Beijing News, duminică, arată cum oficiali guvernamentali din Wuhan folosesc din echipamentele destinate medicilor.

Unele imagini arătă autorităţi locale folosind măşti respiratorii speciale N95 la o întâlnire cu medici care purtau măşti chirurgicale simple. „Echipamentele sunt pentru medici, nu pentru guvern” a scris un utilizator online. „Fără ruşine. Aveţi puţină demnitate. Întreaga ţară se uită la voi”, a comentat un altul.

A urmat un val de comentarii critice la adresa politicienilor şi autorităţilor locale: „Dacă voi nu le puteţi cumpăra, de unde credeţi că le pot lua cetăţenii obişnuiţi?”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici