Poliţişti de frontieră ucraineni, răniţi în confruntări, au fost spitalizaţi în Rusia

Rusia a anunţat joi că un poliţist de frontieră ucrainean a murit într-un spital rusesc, după ce a fost rănit în timpul luptelor şi a trecut frontiera pentru a căuta ajutor, adăugând că alţi 17 colegi ai acestuia sunt încă spitalizaţi.

436 afișări
Imaginea articolului Poliţişti de frontieră ucraineni, răniţi în confruntări, au fost spitalizaţi în Rusia

Poliţişti de frontieră ucraineni, răniţi în confruntări, au fost spitalizaţi în Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Televiziunea rusă a relatat că două grupuri de poliţişti de frontieră ucraineni au mers la un punct de control rusesc agitând un steag alb şi au cerut să primească îngrijiri, apoi au fost duşi la două clinici din apropiere.

Doi soldaţi ucraineni răniţi grav de şrapnel au fost transportaţi la un spital din Kuibişevo, în regiunea Rostov-pe-Don, situată la frontiera cu Ucraina, a declarat pentru AFP Valentina Gonşarova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus al Sănătăţii.

Ei aveau "numeroase răni cauzate de şrapnel şi erau în stare foarte gravă", a explicat ea, adăugând că cei doi bărbaţi au avut nevoie de 12 ore pentru a ajunge la medici.

Unul dintre ei a murit din cauza rănilor suferite. Medicii vor să-l transfere pe cel de-al doilea rănit la un spital specializat din Rostov, capitala regională.

Alţi 16 soldaţi ucraineni răniţi de şrapnel şi de gloanţe au fost transportaţi separat la o clinică din Gukovo, un sat situat în apropiere de frontieră. Patru dintre ei sunt "în stare foarte gravă".

Lupte intense au loc de câteva săptămâni între armata guvernamentală şi insurgenţii proruşi, în zona frontierei dintre Rusia şi Ucraina, considerată un obiectiv prioritar de Kiev, care încearcă să preia controlul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici