Poliţiştii afgani au împuşcat o pasăre pe care erau montate o antenă şi explozibili - VIDEO

Poliţiştii afgani au împuşcat o pasăre pe care erau montate o antenă, dispozitive electronice şi explozibili, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost "trimisă" într-o misiune de supraveghere.

3283 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii afgani au împuşcat o pasăre pe care erau montate o antenă şi explozibili - VIDEO

Poliţiştii afgani au împuşcat o pasăre pe care erau montate o antenă şi explozibili - VIDEO (Captură video)

Poliţiştii au observat pasărea sălbatică, mai mare decât un vultur, în timp ce mergea pe o stradă din provincia nordică Faryab, o regiune marcată de violenţele talibanilor. După ce au văzut că pasărea purta o antenă au decis să o împuşte, iar aceasta a explodat, "fragmente metalice suspecte" fiind împrăştiate în jur, a declarat pentru NBC News generalul de poliţie Abdul Nabi Ilham.

Poliţia afgană anchetează pentru a descoperi cum a ajuns o pasăre sălbatică să poarte o antenă, dispozitive electronice şi explozibili. "Am găsit piese din ceea ce pare a fi un GPS şi o cameră de mici dimensiuni", a precizat Ilham, adăugând că este pentru prima dată când poliţia face o astfel de descoperire. Poliţia a apreciat că este posibil ca pasărea să fi fost "trimisă" într-o misiune de supraveghere.

Folosirea animalelor în război sau pentru misiuni sinucigaşe este neobişnuită, dar astfel de cazuri au mai existat. Militanţii Hamas ar fi montat explozibili pe un măgar şi l-ar fi trimis în direcţia soldaţilor israelieni, în timpul conflictului de vara trecută din Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici