VIDEO Poliţiştii cu căşti de supraveghere ne vor identifica şi ne vor lua temperatura din mers. Se întâmplă deja în China, Dubai şi Italia

  • Poliţiştii din China au fost dotaţi cu poliţişti ce poartă căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video
  • Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur
  • Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii
  • Acesta ar putea fi viitorul în lumea COVID-19
6511 afișări
Imaginea articolului VIDEO Poliţiştii cu căşti de supraveghere ne vor identifica şi ne vor lua temperatura din mers. Se întâmplă deja în China, Dubai şi Italia

Sursa foto: businessinsider.com

Un videoclip prezintă mai mulţi poliţişti ce poartă căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video. Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur. Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii, scrie businessinsider.com. 
 
Acesta este videoclipul de prezentare al produselor realizate de KC Wearable, una din companiile din China care fabrică dispozitive de supraveghere menite să prevină răspândirea COVID-19. 
 
Este vorba de KC N901, o cască smart dotată cu un procesor ARM, o camera cu raze infraroşii şi un ecran. Potrivit specificaţiilor produsului, aceasta poate detecta temperatura celor care se află în jur pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.
 
Potrivit oficialilor companiei chineze, 1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de poliţiştii din Dubai. Compania chineză a trimis astfel de căşti şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez. 
 
Căştile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulţime, idenficarea persoanelor prin recunoaştere facială, scanarea codului QR pentru date personale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici