Poliţiştii italieni caută doi romi care au accidentat mortal o imigrantă şi au rănit opt persoane. Romii care au produs accidentul ar fi români - surse

Poliţia din Roma caută doi suspecţi de etnie romă care se aflau într-un autovehicul ce a accidentat mortal o imigrantă filipineză şi a rănit alte opt persoane, declanşând o serie de reacţii aprinse pe reţelele de socializare, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

420 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii italieni caută doi romi care au accidentat mortal o imigrantă şi au rănit opt persoane. Romii care au produs accidentul ar fi români - surse

Poliţiştii italieni caută doi romi care au accidentat mortal o imigrantă şi au rănit opt persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE - Tânăr moldovean, rănit în gravul accident produs în Roma

Un cetăţean moldovean se numără printre persoanele rănite în accidentul rutier produs în centrul Romei, provocat de romi de origine română care fugeau de poliţie, informează site-ul ziarului La Repubblica.

O filipineză în vârstă de 44 de ani a murit pe loc după ce a fost lovită de maşina romilor. Alte opt persoane au fost rănite: este vorba de un cetăţean moldovean în vârstă de 22 de ani, de doi filipinezi, de trei italieni şi de doi francezi.

După incident, autorităţile italiene au luat măsuri speciale de securitate în taberele de romi de la periferia Romei, de teama represaliilor cu caracter rasist.

UPDATE - Cei trei romi implicaţi într-un grav accident produs la Roma, soldat cu un mort şi opt răniţi, sunt de origine română, afirmă surse citate de site-ul ContattoNews.it.

Trei adolescenţi de etnie romă au produs un grav accident, miercuri seară, în centrul oraşului Roma. Refuzând să oprească la semnalul carabinierilor, şoferul unui vehicul Lancia Lybra a lovit cu mare viteză nouă persoane, în zona Mattia Battistini (Boccea) din Roma. Una dintre persoane - o imigrantă filipineză de 44 de ani - a murit pe loc. Opt persoane au fost rănite, trei fiind în stare gravă.

Potrivit unor surse citate de site-ul ContattoNews.it, cei trei romi implicaţi în accident sunt de origine română. Informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

O adolescentă de 17 ani a fost reţinută, iar ceilalţi doi suspecţi sunt daţi în urmărire. Poliţia a efectuat percheziţii în tabere de nomazi din zona Cesare Lombroso (Aurelio).

Femeia moartă în urma accidentului este o imigrantă din Filipine, care avea 44 de ani.

Incidentul a declanşat reacţii de furie pe reţelele de socializare, mulţi dintre utilizatori postând comentarii rasiste şi ameninţări, referitoare la faptul că suspecţii sunt romi.

Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, a reiterat joi apelurile sale privind demolarea taberelor de romi din Roma. "Trei romi care fugeau de poliţie conducând cu 180 km/h au ucis o femeie şi au rănit opt persoane. O ţigancă de 17 ani a fost reţinută, ceilalţi doi sunt căutaţi. (...) Când vom reveni la guvernare vom rade de pe faţa pământului aceste nenorocite tabere de romi, începând cu cele ilegale", a scris Salvini pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici