Polonia a început negocieri cu SUA şi alte ţări pentru a achiziţiona rachete de croazieră Tomahawk

Ministerul polonez al Apărării a început negocieri cu Statele Unite şi alte state în vederea achiziţionării de rachete de croazieră de tip Tomahawk cu care Polonia doreşte să-şi modernizeze Marina, relatează postul Radio Polonia în pagina electronică.

405 afișări
Imaginea articolului Polonia a început negocieri cu SUA şi alte ţări pentru a achiziţiona rachete de croazieră Tomahawk

Polonia a început negocieri cu SUA şi alte ţări pentru a achiziţiona rachete de croazieră Tomahawk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rachetele cu rază lungă de acţiune urmează să fie instalate la bordul unei viitoare flote de submarine, a declarat ministrul Apărării Tomasz Siemoniak în acest interviu, în care a confirmat începerea negocierilor.

"Ne pregătim să introducem submarine de un nou tip", a declarat Siemoniak.

"Vrem să fie echipate cu rachete de croazieră", a subliniat el.

Deşi calendarul prevede dotarea Marinei cu trei submarine în următorii 15 ani, ministrul a declarat că Varşovia "doreşte să demareze procedura de achiziţie (a rachetelor) anul acesta".

Siemoniak a confirmat totodată că aproximativ 5.000 de militari NATO urmează să participe la exerciţiile organizate sub conducerea Statelor Unite, pe teritoriul Poloniei, în iunie.

La exerciţii urmează să "participe (trupe) germane, olandeze, norvegiene, poloneze şi cehe", a precizat ministrul.

Militarii vor efectua antrenamente pentru participarea la forţa ultrareactivă anunţată în cadrul Summitului NATO din Ţara Galilor, în septembrie 2014.

"Este un semnal foarte clar că NATO îşi ia deciziile şi angajamentele asumate la Newport în serios", a conchis ministrul polonez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici