Polonia a închis un punct vamal de la frontiera cu Belarusul, din cauza valului mare de imigranţi

Guvernul Poloniei a decis, luni seară, închiderea unui punct vamal de la frontiera cu Belarusul, din cauza presiunilor exercitate de mii de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în spaţiul Uniunii Europene.

540 afișări
Imaginea articolului Polonia a închis un punct vamal de la frontiera cu Belarusul, din cauza valului mare de imigranţi

Polonia a închis un punct vamal de la frontiera cu Belarusul, din cauza valului mare de imigranţi

"Din cauza situaţiei de la frontiera polonezo-belarusă, începând de marţi, traficul la punctul de frontieră Kuznica va fi suspendat", a transmis Poliţia de frontieră din Polonia, conform agenţiei Reuters.

Mii de imigranţi extracomunitari s-au adunat, luni după-amiază, la frontiera dintre Belarus şi Polonia, iar unele grupuri au încercat să distrugă gardul metalic şi există informaţii că militari belaruşi au tras focuri de avertisment.

Guvernul de la Varşovia a anunţat că în prezent sunt 3.000-4.000 de imigranţi, în principal din Irak, care sunt la gardul de la frontieră. "Vor veni şi alţii, în Belarus sunt peste 10.000 de persoane care vor încerca să traverseze frontiera", a afirmat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia.

Unii imigranţi au încercat să distrugă gardul metalic de la frontieră, în zona punctului vamal Kuźnica.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Gazeta Wyborcza, militari din Belarus au tras focuri de avertisment în aer pentru a opri imigranţii să revină pe teritoriul belarus.

Preşedintele Andrzej Duda şi premierul Mateusz Morawiecki au organizat o reuniune cu directorii serviciilor de securitate pe tema situaţiei de la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Comisia Europeană s-a declarat preocupată de situaţie şi a transmis că în Polonia vor fi trimise echipaje ale Agenţiei UE pentru frontiere (Frontex), conform publicaţiei Der Spiegel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici