Polonia ameninţă Rusia cu măsuri simetrice după evacuarea Consulatului polonez din Sankt-Petersburg

Guvernul Poloniei avertizează că va lua măsuri simetrice dacă Rusia va continua să impună taxe suplimentare reprezentanţelor diplomatice poloneze, informează Associated Press.

457 afișări
Imaginea articolului Polonia ameninţă Rusia cu măsuri simetrice după evacuarea Consulatului polonez din Sankt-Petersburg

Polonia ameninţă Rusia cu măsuri simetrice după evacuarea Consulatului polonez din Sankt-Petersburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Polonia va lua măsuri simetrice", a declarat Grzegorz Schetyna, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia, după ce sediul Consulatului polonez din Sankt-Petersburg a fost evacuat din cauza unor presupuse restanţe de un milion de dolari la plata chiriei.

Decizia Curţii de Arbitraj din Sankt-Petersburg nu face decât să amplifice tensiunile dintre Polonia şi Rusia existente pe fondul crizei ucrainene.

Varşovia a contestat decizia justiţiei ruse, argumentând că reprezentanţa diplomatică are imunitate juridică. În plus, susţin polonezii, zeci de reprezentanţe diplomatice ruse din Polonia nu plătesc nicio chirie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici