Polonia ameninţă Ucraina cu limitarea asistenţei militare

Radoslaw Fogiel, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Varşovia, a avertizat, miercuri, Administraţia Volodimir Zelenski asupra riscurilor limitării asistenţei militare pentru Ucraina din cauza disputelor.

10739 afișări
Imaginea articolului Polonia ameninţă Ucraina cu limitarea asistenţei militare

Wikipedia Commons

Ucraina trebuie să înţeleagă clar că Polonia va avea dificultăţi în continuarea asistenţei, "în contextul actualelor dispute bilaterale", a declarat miercuri Radoslaw Fogiel, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Varşovia, potrivit agenţiei de presă PAP şi site-ului Tagesschau.de.

Pe fondul tensiunilor, ambasadorul Ucrainei a fost convocat, marţi, la Ministerul polonez de Externe, după o acţiune similară a autorităţilor de la Kiev. "Decizia a fost luată ca reacţie la comentariile reprezentanţilor autorităţilor ucrainene", a transmis marţi seară Ministerul de Externe de la Varşovia.

La rândul său, Administraţia de la Kiev a anunţat, marţi, convocarea ambasadorului Poloniei pentru a oferi clarificări în legătură cu declaraţiile unui oficial de rang înalt de la Varşovia care a denunţat lipsa de recunoştinţă a oficialilor ucraineni. Marcin Przydacz, un oficial din cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Varşovia, a reiterat că Polonia vrea menţinerea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene. În acest context, Marcin Przydacz a declarat, conform publicaţiei poloneze Gazeta, că "Ucraina ar trebui să înceapă să aprecieze" susţinerea masivă primită din partea Poloniei de la începerea războiului generat de invazia militară rusă.

Ambasadorul Poloniei a fost convocat marţi la Ministerul ucrainean de Externe. "În cursul întrevederii, a fost evidenţiat faptul că afirmaţiile privind presupusa lipsă de recunoştinţă a ucrainenilor pentru ajutorul Poloniei sunt neadevărate şi inacceptabile", a declarat Oleh Nikolenko, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev.

Polonia a semnalat în mod constant, spre nemulţumirea Ucrainei, că nu va accepta anularea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mai multe rânduri că eventuala prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina ar fi "inacceptabilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici