Polonia promite măsuri "non-standard" dacă Germania se opune trimiterii de tancuri în Ucraina

Polonia este pregătită să ia măsuri "non-standard" dacă Germania se opune trimiterii tancurilor Leopard 2 în Ucraina, a declarat astăzi ministrul adjunct de externe polonez Pawel Jablonski la radioul RMF FM, conform Sky News.

808 afișări
Imaginea articolului Polonia promite măsuri "non-standard" dacă Germania se opune trimiterii de tancuri în Ucraina

Întrebat dacă trimiterea de tancuri în Ucraina ar fi posibilă chiar şi în cazul opoziţiei Germaniei, Jablonski a declarat: "Cred că, dacă există o rezistenţă puternică, vom fi gata să recurgem chiar şi o astfel de acţiune non-standard ... dar să nu anticipăm faptele".

Miercuri, au apărut informaţii potrivit cărora surse germane au declarat că ţara nu va permite aliaţilor să trimită tancuri fabricate în Germania în Ucraina - cu excepţia cazului în care SUA îşi trimit propriile tancuri.

Ieri, Mateusz Morawiecki, premierul polonez, a declarat că este "moderat pesimist" cu privire la faptul că Berlinul va permite altor ţări să trimită tancuri fabricate în Germania în Ucraina.

Morawiecki a declarat că este "sceptic" că tancurile Leopard 2 vor ajunge în ţara devastată de război.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
ucraina,
tancuri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici