Polonia propune ca NATO să ofere Ucrainei arme cu rază lungă de acţiune. Sistemele ar permite Kievului să lovească în adâncul teritoriului Rusiei

Polonia propune ca aliaţii NATO să ofere Ucrainei arme cu rază lungă de acţiune pentru a răspunde atacurilor ruseşti. De asemenea, polonezii solicită impunerea unor noi sancţiuni Rusiei.

1420 afișări
Imaginea articolului Polonia propune ca NATO să ofere Ucrainei arme cu rază lungă de acţiune. Sistemele ar permite Kievului să lovească în adâncul teritoriului Rusiei

Polonia propune ca aliaţii să ofere Ucrainei arme cu rază lungă de acţiune. Sistemele ar permite Kievului să lovească în adâncul teritoriului Rusiei

Vestul ar trebui să ofere Ucrainei arme cu rază mai lungă de acţiune, a declarat ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, potrivit Sky News. El a cerut şi sancţiuni mai stricte împotriva Moscovei.

„Ar trebui să răspundem la cel mai recent atac asupra Ucrainei într-un limbaj pe care Putin îl înţelege - prin înăsprirea sancţiunilor, astfel încât să nu poată fabrica noi arme cu componente de contrabandă şi oferind Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, care îi vor permite să elimine locurile de lansare şi centrele de comandă”, a scris Sikorski pe X.

Un politician ucrainean a spus că loviturile aeriene lansate marţi de ruşi au fost „probabil cele mai mari din război”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod constant Occidentului să ofere Ucrainei arme mai puternice şi cu rază mai lungă de acţiune. Până în prezent solicitarea a fost refuzată deoarece europenii şi americanii se tem că lovituri în adâncul teritoriului Rusiei ar putea duce la escaladarea conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici