Polonia va consolida, în următorii ani, prezenţa militară în estul ţării

Polonia va consolida, în următorii ani, prezenţa militară în estul ţării, la frontiera cu Ucraina, anunţă ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, citat de site-ul postului Radio Polonia.

117 afișări
Imaginea articolului Polonia va consolida, în următorii ani, prezenţa militară în estul ţării

Polonia va consolida, în următorii ani, prezenţa militară în estul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Planul de consolidare a prezenţei militare este pe mai mulţi ani, iar efectele vor fi vizibile începând cu anul 2017", a explicat Tomasz Siemoniak.

Planul prevede suplimentarea efectivelor militare în bazele situate în estul ţării şi investiţii în infrastructura regională.

"Nu vreau să ofere cifre, pentru că este prematur", a spus ministrul.

"Trebuie trase învăţăminte" de pe urma crizei din Ucraina. "Dar suplimentarea forţelor nu este doar o reacţie de urgenţă, ci se încadrează în redistribuirea forţelor armate, la 25 de ani de la căderea comunismului. Vrem un program pe termen lung; este momentul propice pentru dezvoltarea şi implementarea unei astfel de program", a subliniat Siemoniak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici