Polonia va reintroduce controale la frontierele Schengen pe durata Euro-2012

Polonia, coorganizatoare a campionatului de fotbal Euro-2012, va reintroduce controalele la frontierele din cadrul Schengen în timpul turneului sportiv, anunţă ministrul polonez de Interne, Jacek Cichocki.

203 afișări
Imaginea articolului Polonia va reintroduce controale la frontierele Schengen pe durata Euro-2012

Polonia va reintroduce controale la frontierele Schengen pe durata Euro-2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Controalele la frontiere vor fi reintroduse din 4 iunie, cu patru zile înainte de începerea competiţiei sportive, şi vor fi menţinute până pe 1 iulie, a precizat ministrul.

O măsură similară, permisă prin acordul Schengen în caz, a fost luată şi de Germania, în 2006, pe durata campionatului mondial de fotbal.

Polonia, membră a UE din 2004, a aderat la Spaţiul Schengen în 2007, având, în acest cadru, frontiere comune cu Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici