Polonia vrea să achiziţioneze rachete de croazieră din Statele Unite

Polonia, supusă presiunilor pentru modernizarea armatei, speră să obţină, în următoarele luni, un contract pentru achiziţionarea de rachete de croazieră americane destinate avioanelor de vânătoare F-16, anunţă ministrul Apărării, Tomasz Siemoniak, citat de AFP.

195 afișări
Imaginea articolului Polonia vrea să achiziţioneze rachete de croazieră din Statele Unite

Polonia intenţionează să achiziţioneze rachete de croazieră din Statele Unite (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Şi partea americană este determinată să finalizeze această procedură în mod rapid şi eficient", a declarat Siemoniak la postul privat TVN-24, exprimând speranţa că acordul va fi semnat până în noiembrie.

Rachetele de croazieră ar urma să fie livrate Poloniei în termen de 18-24 de luni.

Vineri, Departamentul de Stat american a aprobat eventuala vânzare în Polonia a 40 de rachete de croazieră de tip AMG-158 JASSM, cu raza de acţiune de circa 370 de kilometri. Actualele rachete cu care sunt dotate avioanele de vânătoare poloneze au raza de acţiune de 70 de kilometri.

"Este una dintre cele mai moderne arme existente în prezent. Ne-o dorim foarte mult", a spus ministrul polonez.

Contractul se înscrie în cadrul programului de modernizare a avioanelor poloneze F-16 multirol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici