Pompierii au fost nevoiţi să inunde docul pentru a stinge incendiul de la submarinul rusesc

Incendiul care s-a declanşat marţi în interiorul unui submarin nuclear rusesc în portul Severodvinsk (nord) a fost controlat după ce pompierii au inundat docul cu apă de mare, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Sputnik, în pagina electronică.

228 afișări
Imaginea articolului Pompierii au fost nevoiţi să inunde docul pentru a stinge incendiul de la submarinul rusesc

Pompierii au fost nevoiţi să inunde docul pentru a stinge incendiul de la submarinul rusesc (Captura video)

Submarinul cu propulsie nucleară Oriol, care era supus unor lucrări de modernizare în doc uscat pe şantierul naval Zvezdocika, în apropiere de Arhanghelsk, a fost teatrul unui incendiu marţi după-amiază.

Incendiul s-a declanşat la nivelul izolantului termic din cel de-al nouălea compartiment, între coca internă şi coca externă a submarinului, în timpul unor lucrări de sudură. Muncitorii de la şantierul naval au fost evacuaţi şi nimeni nu a fost rănit.

După mai multe ore de luptă cu flăcările, pompierii au fost nevoiţi să inunde docul cu apă de mare pentru a stinge incendiul.

Potrivit serviciului federal rus pentru control sanitar (Rospotrebnadzor), nivelul de radiaţii înregistrat în oraş în urma incidentului nu depăşeşte media anuală.

"Nu există nicio ameninţare la nivelul mediului şi nici o contaminare radioactivă în urma incidentului", a anunţat compania care administrează şantierul, citată de Moscow Times, în ediţia electronică. O sursă declarase marţi pentru agenţia Tass că zona activă a reactorului fusese descărcată la începutul reparaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici