Poroşenko şi Biden au discutat despre convoiul rusesc aflat în drum către Ucraina

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a discutat la telefon, în noaptea de miercuri spre joi, cu vicepreşedintele american Joe Biden despre convoiul umanitar rusesc aflat în drum către frontiera ucraineană, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

445 afișări
Imaginea articolului Poroşenko şi Biden au discutat despre convoiul rusesc aflat în drum către Ucraina

Poroşenko şi Biden au discutat despre convoiul rusesc aflat în drum către Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele ucrainean l-a informat pe vicepreşedintele american despre evoluţiile punerii în aplicare a misiunii umanitare internaţionale sub auspiciile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR)", se arată în comunicat.

"Cele două părţi au convenit să continue să-şi coordoneze eforturile în vederea unui răspuns la ameninţările şi provocările actuale şi potenţiale", adaugă preşedinţia.

Ucraina şi Rusia se înfruntă dur, de mai multe zile, pe tema modalităţilor de distribuire a unui ajutor umanitar rusesc în bastioanele rebele Doneţk şi Lugansk, asediate de către armata ucraineană şi care se confruntă cu o situaţie umanitară "critică".

Ucraina şi numeroase ţări occidentale suspectează faptul că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţa de la o bază militară din regiunea Moscovei, poate servi ca acoperire a unei eventuale intervenţii ruseşti în ţară. Scenariul a fost catalogat "absurd" de către Ministerul rus de Externe.

Kievul a propus miercuri ca ajutorul să fie distribuit la Lugansk de către Crucea Roşie, după ce va fi inspectat într-un post de frontieră situat în apropierea acestui oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici