Poroşenko: Ucraina, "foarte dezamăgită" de decizia Franţei de a vinde nave de tip Mistral Rusiei

Ucraina este "foarte dezamăgită" de decizia Franţei de a-şi onora contractul privind livrarea către Rusia a două nave de război de tip Mistral, a declarat joi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

646 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Ucraina, "foarte dezamăgită" de decizia Franţei de a vinde nave de tip Mistral Rusiei

Poroşenko: Ucraina, "foarte dezamăgită" de decizia Franţei de a vinde nave de tip Mistral Rusiei

"Problema nu constă în bani, în industrie sau în locuri de muncă, ci în valori", a spus Poroşenko în cursul unei întrevederi cu deputaţi ai Parlamentului European, în contextul în care Ucraina este afectată de o insurecţie armată prorusă în estul ţării, iniţiată, potrivit Kievului, de către Rusia, care furnizează arme separatiştilor.

Washingtonul şi Londra au denunţat decizia Franţei de a livra prima navă, preşedintele american, Barack Obama, exprimându-şi regretul că Parisul nu a procedat la suspendarea contractului.

În trecut, numeroase contracte privind livrarea de armament au fost anulate sau suspendate din cauza unor conflicte.

"Potrivit unei reguli, contractele semnate şi plătite trebuie onorate", a declarat joi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, răspunzând criticilor britanice şi americane, care reproşează Franţei că intenţionează să livreze un portelicopter de tip Mistral Rusiei, în pofida crizei din Ucraina.

Preşedintele francez, François Hollande, a afirmat luni că prima navă de tip Mistral va fi livrată în octombrie, aşa cum s-a prevăzut. El a condiţionat livrarea celei de-a doua nave de atitudinea Moscovei în criza ucraineană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici