Povestea cuplului întors din Italia căruia i s-a refuzat testarea de coronavirus, deşi cei doi prezintă simptome de infecţie

Un băbat şi o femeie din New York spun că autorităţile refuză să îi testeze de coronavirus, deşi cei doi s-au întors recent din Italia şi prezintă simptomele infecţiei cu Covid-19.

10660 afișări
Imaginea articolului Povestea cuplului întors din Italia căruia i s-a refuzat testarea de coronavirus, deşi cei doi prezintă simptome de infecţie

FOTO: Yahoo News

Michael şi Casie Rubio au petrecut o vacanţă în Italia şi Franţa, la sfârştiul lunii februarie, pentru a sărbători împlinirea a cinci ani de la nuntă.
 
„Când am ajuns, coronavirus nu era atât de răspândit cum este acum. Călătoriile nu erau restricţionate. Erau mai mult promvovate măsurile de precauţie, de spălare a mâinilor. La începutul călătoriei în Europa, totul a fost în regulă. Abia pe 4 martie, când am ajuns în Paris, situaţia s-a înrăutăţit”, povesteşte bărbatul, potrivit Yahoo News.
 
Cei doi povestesc că nu au întâmpinat probleme la întoarcerea în New York. Ei au completat un formular la graniţă şi nu au fost îndemnaţi să stea în izolare, deşi se întorceau dintr-o zonă cu risc.
 
La câteva zile de la întoarcere în SUA, cei doi au început să simtă rău, ei prezentând dureri de cap şi musculare, astfel că au decis să se autoizoleze la domiciliu.
 
Cei doi le-au cerut medicilor să le facă testul pentru Covid-19, însă aceştia au refuzat. Explicaţia a fost că atunci când au venit în ţară, ei au completat pe formularul de la graniţă că nu au intrat în contact cu cineva care are coronavirus.
 
Cei doi spun că îşi doresc să fie testaţi pentru a şti dacă au luat virusul, însă sistemul medical american nu le permite acest lucru.
 
„Cum vom şti cine are coronavirus dacă nu testăm oamenii”, a spus bărbatul.
 
În SUA, au fost efectuate doar aproximativ 12.000 de teste de coronavirus din ianuarie până acum, în timp ce în Coreea de Sud, au fost făcute 240.000 de teste, ceea ce înseamnă aproximativ 10.000 pe zi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici