Predicatorul TV Adnan Oktar, guru al unei secte sexuale, a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare

Predicatorul TV turc Adnan Oktar, liderul unei secte islamiste şi cunoscut pentru emisiunea sa TV în care apărea înconjurat de băieţi arătoşi şi de fete frumoase, a fost condamnat la un total de 8.658 de ani de închisoare pentru abuz sexual, tortură, fraudă, răpire şi crearea de o organizaţie criminală.

7495 afișări
Imaginea articolului Predicatorul TV Adnan Oktar, guru al unei secte sexuale, a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare

Predicatorul TV Adnan Oktar, guru al unei secte sexuale, a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare

Oktar fusese deja condamnat, în ianuarie 2021, la 1.075 de ani de închisoare pentru infracţiunile enumerate.

După ce sentinţa a fost anulată din lipsă de formă, un tribunal din Istanbul a redus uşor pedeapsa, la 891 de ani, dar a decis să adauge încă 13 pedepse şi capete de acuzare împotriva subalternilor lui Oktar.

Telepredicatorul a adunat infracţiuni care i-au adus o pedeapsă totală este de 8.658 de ani de închisoare. În total, instanţa a judecat 215 persoane sectă, dintre care 72 se aflau deja în arest preventiv.

Adnan Oktar, 66 de ani, aflat în închisoare din 2018, este cunoscut pentru numeroasele sale texte, publicate sub pseudonimul Harun Yahya, în care are păreri despre creaţia Divină şi despre teoria evoluţiei lui Charles Darwin.

Secta lui a oferit servicii sexuale personalităţilor publice, de la politicieni la jurnaliştii, relatează cotidianul turc Sabah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici