Premieră după 15 ani: Cuba şi Statele Unite au restabilit liniile telefonice directe

Cuba şi Statele Unite au restabilit liniile telefonice directe pentru prima dată în 15 ani, anunţă compania de telecomunicaţii cubaneză, Etecsa, citată de BBC News online.

605 afișări
Imaginea articolului Premieră după 15 ani: Cuba şi Statele Unite au restabilit liniile telefonice directe

Premieră după 15 ani: Cuba şi Statele Unite au restabilit liniile telefonice directe (Imagine: Hepta)

În ultimii 15 ani, convorbirile telefonice erau transferate prin relee ale unor terţe ţări, fiind foarte scumpe, informează BBC.

Acesta este primul acord semnat de Statele Unite şi Cuba după decizia luată în decembrie 2014 de a restabili relaţiile diplomatice.

"Restabilirea liniilor directe între Statele Unite şi Cuba contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii şi a calităţii comunicaţiilor între persoanele din cele două ţări", a explicat compania Etecsa.

Partenerul din Statele Unite al Etecsa, firma de telecomunicaţii IDT Domestic Telecom, a comunicat: "Decizia va facilita convorbirile între clienţii noştri şi rudele din Cuba".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici