Premierul australian a mers cu un avion oficial la o petrecere privată

Premierul australian Tony Abbott a folosit un avion plătit din banii contribuabililor pentru a zbura la Melbourne, unde a participat la aniversarea milionarului Paul Marks, un donator important al liberalilor.

219 afișări
Imaginea articolului Premierul australian a mers cu un avion oficial la o petrecere privată

Premierul australian Tony Abbott (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abbott s-a alăturat altor 45 de persoane care au participat la această petrecere, organizată duminică seara la exclusivistul Club de Golf Huntingdale, relatează The Herald Sun, în ediţia electronică.

El şi-a început ziua în Brisbane şi a zburat către Sydney pentru lansarea campaniei premierului Mike Baird din New South Wales, după care a zburat cu un avion VIP către Melbourne.

Biroul său de presă a apărat folosirea avionului VIP. "Premierul a avut şi alte angajamente legate de muncă în Melbourne, duminică. Iar călătoria a avut loc în conformitate cu normele", a declarat acesta, fără a preciza despre ce angajamente este vorba.

Marks este un susţinător financiar important al Partidului Liberal. Datele Comisiei Electorale din Australia arată că el personal a donat 250.000 de dolari australieni (aproximativ 180.000 de euro) Partidului Liberal în 2013-2014, în timp ce compania sa, Nimrod Resources Limited, a donat 500.000 de dolari australieni (aproximativ 360.000 de euro).

RAAF are câteva avioane pe care le pune la dispoziţia premierului, a miniştrilor de rang superior sau altor VIP, precum guvernatorul general. Potrivit documentului care arată costurile pentru folosirea acestor avioane, un zbor de o oră costă aproximativ 4.000 de dolari australieni (2.872 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici