Premierul chinez promite construirea unei "încrederi reciproce" cu India

Premierul chinez Li Keqiang a promis luni construirea unei "încrederi reciproce" cu India, după un recent incident de frontieră între cei doi giganţi asiatici, apreciind că bunele relaţii bilaterale reprezintă cheia păcii în lume.

174 afișări
Imaginea articolului Premierul chinez promite construirea unei "încrederi reciproce" cu India

Premierul chinez promite construirea unei "încrederi reciproce" cu India

"Vizita mea are trei obiective, şi anume încrederea reciprocă, o cooperare consolidată şi o privire spre viitor", le-a spus el jurnaliştilor la New Delhi, în urma unei întâlniri cu premierul indian Manmohan Singh.

"Pe baza unei înţelegeri reciproce, putem să promovăm relaţii sănătoase (...). Pacea mondială nu poate să fie o realitate în lipsa unei cooperări strategice între China şi India", a continuat Keqiang.

Şeful Guvernului celei de a doua economii la nivel mondial a sosit duminică la New Delhi, după câteva zile de la o intensificare a tensiunii la frontiera dintre cele două ţări, indienii acuzând armata chineză că a efectuat o incursiune de aproximativ 20 de kilometri într-un teritoriu pe care îl revendică, în Himalaya.

Opţiunea de a începe un turneu în străinătate în India "relevă importanţa crucială pe care Beijingul o acordă relaţiilor" cu vecinul său, a subliniat premierul chinez înainte de plecare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici