Premierul grec foloseşte atacul asupra Charlie Hebdo într-un discurs împotriva partidului Syriza

Premierul grec Antonis Samaras, aflat în campanie pentru alegerile legislative, a făcut o paralelă între atacul asupra publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo şi propunerile privind politica de imigraţie ale partidului grec de stânga Syriza, care "încurajează imigraţia ilegală".

190 afișări
Imaginea articolului Premierul grec foloseşte atacul asupra Charlie Hebdo într-un discurs împotriva partidului Syriza

Premierul grec Antonis Samaras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi (miercuri) la Paris, a avut loc un masacru, cu cel puţin 12 morţi. Iar aici, unii încurajează şi mai mult imigraţia ilegală şi promit naturalizarea", a declarat Antonis Samaras, preşedintele partidului conservator Noua Democraţie, aflat la putere cu socialiştii din iunie 2012, într-un discurs susţinut la Chalkida, la 100 de kilometri de Atena.

Această remarcă a intervenit pe fondul criticilor privind propunerile partidului de stânga Syriza în ceea ce priveşte politica de imigraţie. "Syriza este pe altă planetă, vrea să acorde masiv naţionalitate, acces la servicii medicale şi la asigurări sociale tuturor imigranţilor ilegali", a afirmat el.

După atacul asupra Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, premierul a exprimat "profunda tristeţe şi indignarea poporului grec".

Antonis Samaras a mai acuzat miercuri Syriza, aflat pe primul loc în intenţiile de vot pentru legislativele din 25 ianuarie, că vrea să "creeze deficite" şi că nu vrea să "ramburseze capitalul şi dobânzile datoriei Greciei", ceea ce înseamnă "faliment".

Syriza şi liderul său Alexis Tsipras vor să inverseze cursul politicii de austeritate, în vigoare din 2010, în schimbul unui ajutor internaţional din partea UE şi FMI.

Patru sondaje prezentau miercuri Syriza pe primul loc, cu 27,1-31,6 la sută din intenţiile de vot, faţă de 25,1-28,6 la sută pentru Noua Democraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici