Premierul Irlandei afirmă că va fi foarte dificil să se ajungă la un acord Brexit înainte de summitul UE din 17-18 octombrie

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a afirmat marţi că este de părere că va fi foarte dificil să se ajungă la un acord Brexit înainte de summitul UE din 17-18 octombrie, în cadrul căruia liderii europeni urmează să discute despre ieşirea Marii Britanii din Blocul Comunitar, potrivit BBC News.

248 afișări
Imaginea articolului Premierul Irlandei afirmă că va fi foarte dificil să se ajungă la un acord Brexit înainte de summitul UE din 17-18 octombrie

Premierul Irlandei afirmă că va fi foarte dificil să se ajungă la un acord Brexit înainte de summitul UE din 17-18 octombrie

Şeful Guvernului de la Dublin a declarat că Marea Britanie a "repudiat" acordul de Brexit negociat de Theresa May şi apoi "a pus înapoi pe masă jumătate".

"[Ei] spun că aceasta este o concesiune şi, desigur, nu este cu adevărat", a adăugat premierul.

„Cu siguranţă voi lucra până în ultimul moment pentru a ajunge la [un acord], dar nu cu orice preţ", a mai spus Varadkar.

"Cred că va fi foarte dificil să ajungem la un acord până săptămâna viitoare", a subliniat liderul irlandez.

Liderii UE urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la un summit la Bruxelles - aceasta este fiind ultimul eveniment de acest fel programat înainte de 31 octombrie, data la care expiră perioada de amânare a procedurii Brexit.

Taguri:
m.britanie,
ue,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici