Premierul italian: Discuţiile privind formarea unui nou Guvern ar putea fi finalizate până miercuri

Premierul italian a declarat că se aşteaptă ca discuţiile privind formarea unui nou guvern să fie finalizate până miercuri, în contextul în care Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat încearcă să ajungă la o înţelegere privind agenda comună şi Cabinetul, relatează Reuters.

255 afișări
Imaginea articolului Premierul italian: Discuţiile privind formarea unui nou Guvern ar putea fi finalizate până miercuri

Premierul italian: Discuţiile privind formarea unui nou Guvern ar putea fi finalizate până miercuri

Preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit premierului Giuseppe Conte un nou mandat, joi, pentru a forma o coaliţie de guvernare.

Conte a declarat că "situaţia politică" între formaţiunile politice Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat este "una pozitivă".

"Vom avea o înţelegere marţi, miercuri cel târziu. Evident că am încredere că vom avea rezultate pozitive", a declarat Conte.

Şeful statului din Italia a oferit joi celor două partide şansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică care ar putea marca un moment de cotitură în relaţiile sale cu Uniunea Europeană.

Taguri:
italia,
guvern,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici