Premierul Italiei lansează un apel la uniformizarea reglementărilor UE privind acordarea azilului

Paolo Gentiloni, prim-ministrul Italiei, a lansat miercuri un apel la standardizarea reglementărilor UE privind acordarea azilului, afirmând că imigraţia este una din principalele provocări cu care se confruntă Europa, informează site-ul postului France 24.

267 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei lansează un apel la uniformizarea reglementărilor UE privind acordarea azilului

Premierul Italiei lansează un apel la uniformizarea reglementărilor UE privind acordarea azilului

"Trebuie să lucrăm asupra integrării, asupra repatrierii voluntare a persoanelor care nu au drept de azil şi să standardizăm azilul la nivel european, căci nu este posibil să avem 27 de reglementări diferite privind azilul în Europa", a declarat premierul italian la o conferinţă de presă la Lyon, Franţa.

"Ceea ce este considerată drept una din cele mai mari preocupări ale concetăţenilor noştri trebuie să una dintre principalele politici ale Uniunii Europen", a adăugat Gentiloni după întâlnirea cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Comisa Europeană a lansat miercuri un nou apel la statele UE să adopte în regim de urgenţă o "reformă durabilă" a reglementărilor comune privind azilul în Europa, proiect amânat timp de mai bine de un an.

Bruxellesul doreşte să menţină sistemul actual prin care solicitările de azil sunt procesate în ţara în care azilantul a ajuns prima oară şi propune un "mecanism de corectare", pentru a ajuta ţările ce se confruntată cu un aflux masiv de refugiaţi, cum este cazul Italiei ori Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici