Premierul japonez şi-a anunţat demisia

Premierul japonez, Naoto Kan, şi-a anunţat vineri demisia din funcţia de preşedinte al Partiduliu Democrat din Japonia, ceea ce implică şi renunţarea la funcţia de şef al guvernului, a anunţat presa niponă.

319 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez şi-a anunţat demisia

Premierul japonez şi-a anunţat demisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Demisionez astăzi din funcţia mea de preşedinte al partidului", a spus Kan, într-o întâlnire cu membri ai conducerii Partidului Democrat, potrivit agenţiei Jiji.

Alegerile pentru desemnarea viitorului lider vor avea loc luni, iar învingătorul va fi desemnat marţi de Parlament în funcţia de prim-ministru.

Kan urmează să susţină o conferinţă de presă vineri seară, în cursul căreia va anunţa oficial demisia guvernului.

Naoto Kan, în vârstă de 64 de ani, ales în iunie 2010 la conducerea Partidului Democrat, a fost atacat dur, timp de mai multe luni, de opoziţia conservatoare, dar şi de membri ai propriului partid, pentru modul în care a gestionat urmările catastrofei din 11 martie.

Cu popularitatea în scădere continuă în sondajele de opinie, premierul de centru-stânga a fost criticat pentru ezitările avute după dezastrul provocat de cutremurul urmat de un tsunami devastator înregistrate în nord-estul Japoniei şi accidentul nuclear la centrala Fukushima.

În iunie, Kan a promis că va demisiona după ce Parlamentul va adopta trei proiecte de lege, referitoare la bugetul pentru reconstrucţia zonelor sinistrate, aprobat în iulie, respectiv emiterea de obligaţiunii de stat şi dezvoltarea şi utilizarea de energii alternative, adoptate vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici