Premierul Poloniei: UE se confruntă cu cel mai mare risc de securitate de după sfârşitul Războiului Rece

Uniunea Europeană se confruntă cu cel mai mare risc de securitate de după sfârşitul Războiului Rece, afirmă premierul Poloniei, Ewa Kopacz, citată de postul public TVP.

5343 afișări
Imaginea articolului Premierul Poloniei: UE se confruntă cu cel mai mare risc de securitate de după sfârşitul Războiului Rece

Premierul Poloniei: UE se confruntă cu cel mai mare risc de securitate de după sfârşitul Războiului Rece (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Europa se confruntă cu cea mai mare criză de securitate de la sfârşitul Războiului Rece până acum", a declarat Ewa Kopacz, referindu-se la conflictul din Ucraina.

Ewa Kopacz a semnat un ordin executiv prin care extinde scopul mobilizării pentru exerciţii a polonezilor apţi pentru serviciul militar.

Premierul Poloniei a notat că cetăţenii ucraineni mor pentru integrarea europeană a ţării lor.

Circa 100 de persoane au murit în protestele violente produse la Kiev în februarie 2014, care au culminat cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici. Conflictul separatist care a urmat, izbucnit în martie 2014, s-a soldat cu peste 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici